Over ons

Samen de schouders eronder zetten. Dat is de kracht van onze familie. Wij zijn Ralph, Susanne, Anne en Nick Hoof. Sinds de zomer van 2022 runnen wij met veel plezier Pensionstal de Liemers. Graag stellen we ons aan je voor!

Ralph
Ralph was pas drie jaar toen hij begon met ponyrijden bij Manege de Liemers. Zijn ouders reden daar al jaren en al snel was Ralph iedere dag in de stal te vinden. Hij heeft meerdere pony’s gehad en reed fanatiek wedstrijden. Vooral springen vond hij erg leuk. Hij reed M springen en L dressuur. Toen hij het bedrijf van zijn ouders overnam (Boomkwekerij Plantgoedcultures Hoof Zevenaar), stopte hij met rijden. Dit veranderde op het moment dat zijn dochter Anne op de manege begon. Het paardenvirus kwam bij Ralph weer helemaal terug. Hij kocht een eigen paard en vindt het heerlijk om met zijn Sunshine te ontspannen in het bos.

Susanne
Susanne had nooit gedacht dat zij een paardenbedrijf zou beginnen. De allereerste keer dat ze op een pony zat, werd ze namelijk allergisch. Gelukkig heeft ze hier geen last meer van. Susanne verzorgt onder meer de administratie van de stal en heeft zelf ook eigen minipony’tje, de stalmascotte Checo.

Anne
Anne (16) begon met ponyrijden bij Manege de Tutenburg. Daarna volgde ze lessen bij Robin Giesen, die destijds de pony’s bij de Manege de Liemers had staan. Anne werd al snel fanatiek en kreeg haar eerste eigen pony, Surprise (Suppie). Daarmee reed ze M1 dressuur. Inmiddels heeft ze twee paarden. Met de bonte Lando rijdt ze L1 dressuur, BB springen en wil ze in de toekomst eventing gaan starten. Met de koffievos Good Luck rijdt ze L1 dressuur. Anne volgt de opleiding hippisch bedrijfsleider niveau 4 in Barneveld.

Nick
Nick (14) is lekker veelzijdig bezig met zijn twee pony’s Dance en N-Joy. Dressuur rijden, springen en crossen; hij doet het allemaal. Nick gaat naar het vierde jaar van de havo. In de toekomst wil hij graag de opleiding hbo hippische bedrijfskunde in Dronten volgen.

Ons team
We kunnen echt niet zonder ons super team, bestaande uit Lisette van der Ende, Floor Hubers, Tineke Winkels en Yolande Ribbes. Zij zijn voor ons goud waard en zorgen super goed voor de paarden op stal!

Onze katten Oreo, Kevin en Cookie houden de stallen muis-vrij.

Ons bedrijf
Sinds we Pensionstal de Liemers op 1 juli 2022 overnamen, is er hard gewerkt om de accommodatie te verbeteren. Zo werden de stallen schoongemaakt, is de voorgevel opgeknapt en werd er een nieuwe buitenbak aangelegd met een eb vloed bodem. Daarnaast is de kantine helemaal vernieuwd, zijn er boompjes geplant en werden de weilanden opgeknapt en ingezaaid.

We willen de paarden op stal de beste verzorging bieden. Daarnaast vinden we het belangrijk om een fijne sfeer te creëren, waarin iedere paardenliefhebbers zich welkom voelt. De vele activiteiten zorgen voor levendigheid en maken dat mensen elkaar leren kennen.

Wil je weten wat we voor jou en jouw paard of pony kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact op voor een rondleiding!

Linde Oortveld interviewde ons voor o.a. De Paardenkrant en Horses.nl. We zijn erg trots op dit mooie interview. Bekijk het hieronder!